Lezárult a nyáron meghirdetett activé FiberShake-kel közös ösztöndíj programunk, melyre több száz pályázat érkezett. A két millió forint összértékű ösztöndíjat egy igazán különleges álom megvalósítása kapta: Andics Bernadett, a Holdnővér Műhely alapítója maga is mozgáskorlátozott, aki sorstársainak tart lovas terápiás foglalkozásokat.

 

 

2023 nyarán egy különleges ösztöndíj programot hirdetettünk meg az activé FiberShake csapatával. A két millió forint összértékű pályázatra több százan jelentkeztek annak reményében, hogy közelebb kerülnek álmuk megvalósításához.

„Hihetetlen érzés volt látni, hogy minden várakozásunkat felülmúlóan sok ösztöndíj érkezett be, méghozzá nagyon színes, tenni akaró és sokszor szívszorító álmokat olvashattunk. Nagyon büszkék vagyunk mindenkire, aki vette a fáradtságot és leírta nekünk az álmát, a vágyait és megmutatta, hogy milyen értékes gondolatok rejlenek szerte az országban” – mondta Kanóczky Máté, a Padthai Wokbar ügyvezető tulajdonosa. – „A győztes előélete, jelenlegi helyzete és jövőbe tekintő céljai már összességében mindannyiunkat meglepett, de az, hogy milyen nemes cél érdekében tevékenykedik nap mint nap és milyen alázattal, odaadással és meg nem hátrálással megy előre, szerintem ez volt leginkább, ami miatt végül mellette döntöttünk” – tette hozzá.

Kanóczky Máté

 

A Padthai és az activé FiberShake közös ösztöndíját Andics Bernadett, a Holdnővér Műhely alapítója kapta.

„Mivel magam is mozgássérült vagyok és elég régóta tanítok fogyatékkal élőket a lovas terápián keresztül, mindig is az volt az álmom, hogy egy saját műhelyt hozzak létre, a magam ura legyek, ne függjek senkitől, hanem tényleg azzal foglalkozzak, amit nagyon szeretek, és amivel segíthetek a sorstársaimnak” – mesélte Bernadett, aki falusi kis háza végében található telken tart terápiás foglalkozásokat. – „Mindig is szerettem volna egy olyan környezetet teremteni, ahova szívesen jönnek az emberek, és ahol az állatok is jól érzik magukat, de egy terápiás központot, egy fejlesztő műhelyt felépíteni nagyon-nagyon sok pénz. Ezért is jelentkeztem a pályázatra szinte az esélytelenek nyugalmával, hátha az álmom megvalósításához segítség érkezik” – tette hozzá és azt is elárulta, mivel tőle távol állnak a modern kommunikációs eszközök és a technika, egy őszinte levelet írt pályázat gyanánt.

Andics Bernadett

„Amikor megcsörrent a telefon és megtudtam, hogy én nyertem meg az ösztöndíjat, nem akartam elhinni, hogy sikerült. Annyi rossz dolog történt velem az utóbbi másfél évben, hogy nem is mertem arra gondolni, hogy ez sikerülhet. Sírtam, annyira boldog voltam” – vallotta be Bernadett. – „Egyrészt nagyon fontos lenne, hogy legyen egy öltöző vizes blokkal, meg egy kis közösségi térrel, amit szerintem konténerekből létre lehetne hozni. Jó lenne, hogy aki ide jön, az kényelmesen érezze magát a foglalkozások előtt és után. A másik, ami szintén fontos és ami nagyobb összegbe kerül, az pedig a lovaspálya rendbetétele. Ezekre fordítom majd az ösztöndíjat” – árulta el Bernadett, akinek története a pályázat megálmodói szerint sokak számára inspiráló lehet.

 

Vadász Fanni

„A kiválasztás folyamata alatt újra feléledt a gyermeki énem, akinek vágyai, álmai vannak, amiket a felnőttkori kötelesség, az élet nehézségei elnyomtak. Az ösztöndíj program nekem is új motivációt és lendületet adott az életemhez” – árulta el Vadász Fanni, az activé FiberShake társalapító, kreatív igazgatója. – „A legnagyobb fejtörést az okozta, hogy csak egy jelentkezőt választhatunk. A döntéshozás előtti utolsó hétben körülbelül hét darab pályázatra sikerült szűkíteni a listát, ám ezen a ponton derült ki számomra, hogy a több száz jelentkezőt hétre csökkenteni sokkal könnyebb, mint a hétből egyet választani. Szerintem végül egy nagyon kedves álom megvalósítását sikerült kiválasztanunk, amellyel anyaként is tudok azonosulni, értéket képvisel, és Bernadett életútja is nagyon inspiráló számomra” – tette hozzá Fanni, aki bízik benne, hogy a pályázatra jelentkezők nem adják fel az álmaikat, hanem küzdenek értük. Már csak azért is, mert az activé FiberShake és a Padthai csapata tartogat még meglepetést az ösztöndíj-programmal kapcsolatban.

 

 

ez is érdekelhet