Meditálj!

Headspace és a Calm a két kedvenc meditációs alkalmazásunk – utóbbi 2017-ben elnyerte a legjobb alkalmazás díját is az AppStore-ban. Mindkét app alkalmazkodik a rohanó életmódhoz, és egy gyors, mégis hatékony megoldást kínál a stresszes életmódra. Akár munka közben érzed úgy, hogy összecsapnak feletted a hullámok, akár az ébredéshez vagy az elalváshoz keresel segítséget, akár 5, akár 20 perces elvonulásra vágysz, ezekben az alkalmazásokban megtalálod a partnert.

Spórolj!

Tedd átláthatóvá és követhetővé a kiadásaidat egy büdzsé alkalmazással, mint például a magyar fejlesztésű Koin! Az alkalmazásba kategorizálva vezetheted be a kiadásaidat, és az összesítést átnézve megvizsgálhatod, hogy milyen célokra mennyit költesz, hol szeretnél spórolni, vagy jobban takarékoskodni, és mindig láthatod, hogy mekkora kereted maradt még.

Tanulj meg egy új nyelvet!

Vagy frissíts fel egy elfeledettet! Bevalljuk, a Duolingo inkább utóbbi célra jó, de új nyelvekkel ismerkedni és néhány alap kifejezést megtanulni is nagyon hasznos. A kihívások és jutalmak motiválnak arra, hogy minden nap legalább negyed órát szentelj a tanulásnak, amit csinálhatsz akár a buszon ülve is. Ha már úgyis mindenképp a telefont kell nyomkodnunk, legalább tegyünk közben valami hasznosat!

Edzz!

Telefonon egyelőre nem elérhető, de muszáj ide sorolnunk az egyik kedvenc test- és lélekedző oldalt, a DailyOm-ot. Ha számodra is szimpatikusabb az otthoni edzés, de mégis szereted a konkrét célokat és az egymásra épülő programokat, akkor itt a jógától, és kímélő programoktól a pilátesen át a meditációig és életvezetési inspirációig, tisztító diétákig mindent megtalálsz, amire testednek-lelkednek szüksége lehet, akármilyen életkorban is legyél.

Válj tudatosabbá!

A Felelős Gasztrohős csapata által megálmodott alkalmazás nagyon sokrétű. A csomagolásmentes boltok, zöld piacok, és a környezettudatos éttermek országos térképes listája mellett számos úton segítik a felelős és környezettudatos étkezést és mindennapi életet. Könnyen használható tippeket, illetve idénynaptárat és tápérték adatokat is találsz az itthon termő zöldségekről, gyümölcsökről. Az alkalmazást itt töltheted le!

ez is érdekelhet